Prosvetni glasnik

4

просветнн гласник

У школама, у којима је внше наставника, сви су они дужнн помагати управитељу у ирикупљању тражених података. Ово нарочито важи за оне школске општине које су састављене из више села. Одбор ће наредити управитељима (наставницима) да израђене одговоре ношљу њему, а он ће ми све примљене одговоре поелати најдаље до 20. марта ове године. ИБр. 19930/906 14 .јануара 1907 године Министар у Београду. просвехе и црквених посдова Анд. Николић, с. р.

Коиисија за полагање практичног учитељског испита Господпн Министар нросвете и црквених послова одлугом својом ПБр. 781 од 19 јануара 1907 годину одредио је у комисију за полагање практичног учитељског испита ову господу: д-ра Душана РајичиАа, реФерента за основну наставу у министарству просвете и црквеннх послова, д-ра Стевана Оканови&а, проФесора Женске Учитељске Школе у Београду и Миливоја БашиКа, проа>. III београд. гимназнје.

0Д0БРЕЕА ГССПОДПНА МПНПСТРА ПР0СВЕТЕ 0 КБПГАМА

Одлуком госнодина Министра иросвете и црквених иослова ПБр. 19696(906 од 17 јануара 1907 године, одобреноје : да се књига Мозак и душа од Августа Форела, у преводу г. Милана Биљчевића. може употребљавати за поклањање ученицима и ученицама учитељских школа и да се може набављати за књижнице народних школа. Одлуком госнодина Министра просвете и црквених послова ПБр. 19693Ј906 од 10 јануара 1907 године одобрено је: да се Дечја рачунаљка за I разред основних школа од г.г. Јована Ђ. Јовановића и Бојислава Стевановића, наставника, може употребљавати као наставно средство у првом разреду народних школа.

II Р А В II .1 А За отвараае зимских курсева за обучавање писмености неписмених сељака и сељанака у округу моравском I ЦИ^Б Чл 1. У циљу обучавања писменостн неписмених сељака и сељанака у окр. моравском, стални одбор окр. моравског прописује ова правила