Prosvetni glasnik

СЛУЖВЕНИ ДЕО

7

Чдан 17. При преддагању награде узеће у обзир бројно стање ученика, ностигнути успех и све окоаности , које су повољно или неповољно утидаде на рад курсева. Ну награда не може бити ман>а од 100 динара ни већа од 200 динара. VII Зазг^ључа^ Члап 18. Ова правида важиће од дана кад их скупштина окр. моравског буде усвојила и г. Министар просвете одобри и по њнма ће се отварање курсева извршити тако, да предавања могу отпочети 1 новембра сваке позцгае.

Одобравам ова правила ПБр. 13381 14 септембра 1907 год. Мивистар Београд нросвете и црквених посдова, Анд. Николи-ћ, с. р.

СТЕЧАЈ

Одбор Задужбине д-ра Љубомира Радивојевића расписује овим сгечај за ова дела : I Сточно лекарство Ово дело ваља да Је написано за народ, како би га могао разумети сваки сељак. У њему ваља раздожити све сточне бодести. знаке по којима се познају, узроке њихове, и начин дечења, а нарочито како се бодесној стоди указује прва помоћ и даља нега док не оздрави. Обим овога деда ваља да не буде већи од 5—6 штампаних табака оне ведичине, као што су издања овога Одбора за народ. Награда за ово дедо јесте одсеком иет стотина динара.

II Буквар за сажоуке ОваЈ Буквар биће намењен неписменима, који су ради да науче читати и писати без туђе помоћи. На крају може бити и некодико чданчића о грађанским правима и дужностима, иди каква друга граћа.