Prosvetni glasnik

12

ПРОСВЕТНИ ГДАСНИК

да понавља разред. Где су ђаци према годишњим оценама проведени, то ће се изреком поменути место испита. 3. Који је наставник у коме разреду радио, да би се знало који су наставници остали без оцена. 4. Ако је било више оваквих шкода, податке ове поднећете посебно о свакој школи; ако је било засебних мушких и женских школа, и подаци ће бити тако одвојени; а о мешовитој школи, подаци ћ?, бити посебно о ученицима и ученицама. С извештајем овим похитаћете, како би Министарство податке ове имадо најдаље до 10 декембра ове године. ПБр. 21236 18 новембра 1909 год. Београд. По наредби Министра просвете и дркв. иослова в. д. реФерента, Др. Душан РајичиЋ с. р.

Директорима потпуних гимназија. — Управитељима свих Учитељских Школа Расписом Министарства Просвете и Црквених Послова од 3 септ. ове године ПБр. 15175 поништен је ранији распис од 4 јануара 1906 год. ПБр. 122 о томе, да се ученицима благодејанцима Учитељских Школа не издају сведочанства о учитељском испиту зрелости, већ да се шаљу Министарству, па је наређено да им се сведочанства од сада издају, пошто се на н>има претходно напише одредба чл. 25 закона о учитељским школама.. На питање једнога управитеља Учитељске Школе да ли ће се и на дупликатима сведочанстава, која се већ налазе у Министарству, стављати одредба чд. 25 закона о учитељским школама, госнодин Министар просвете и црквених посл.ова одлуком својом од 19 овог месеца ПБр. 21249, наредио је : да се и на свлма душшкатима сведочанстава Учитељских Школа ставља иста наномена као и на оригиналима по одлуци ПБр. 15175 од 3 септембра ове године. 0 овоме се извештавате ради знања и управљања. ПБр. 21249 19 новембра 1909 год. у Београду. По наредбн Министра нросвете и цркв. носдова начелник, Милив. 1. Поповић с. р.

Свима просветним вдастима Господин Министар Финансија актом својин ПБр. 27995 од 23 овог мес. доставио је овоме Министарству распис Министарства Финансија од 0 овог мес. ПБр. 27941 који гласи: