Prosvetni glasnik

620 ПРОСВЕ1НИ ГЛАСНИК

и из Историје. Од ученика тражићв се тачно оно што је' за ове предмете ирописано (чл.. 5 Правила о пријамноме исииту). Састав комисије и иоступак при испитивању и оцењивању остаје у свему како је то прописано (чл. 6—9 Правила). ПБр. 12961. 5 августа 1911 год. у Београду. Министар просвете и црквених посдова, Љ. Јовановић, С. р.

Свима окРУЖиим ш^о,лсј^им одборима, управите<љима учите^љс^их ш1?Ох/1а, надзорни^у за град Београд На основу чл. 54. закона о народним школама наређујем: 1. Да до 1 септембра ове године све учиониде народних школа буду окречене и потпуно у ред доведене. 2. Да 1 септембра сви наставници народних школа буду на својој дужности. 3. Да до 5 септембра буде потпуно извршено уписивање ученика у гла.вну уписницу и у разредне дневнике. 4. Да најдаље до 10 септембра све школе набаве најпотребнија средства за рад. 5. Да до тога дана све школе буду снабдевене потребном количином дрва за целу зиму. Школски надзорник за град Београд, управитељи учитељских школа и председници окружних школских одбора саопштиће ове наредбе свима наставницима народних школа у своме округу и свима председницима месних школских одбора, и постараће се да се оне у свему изврше. У сваком случају неизвршења наредбе узеће реч од одговорног лица и послати Мпнистарству с нредлогом о величини казне. ПВр. 14126. 15 августа 1911 године у Београду. Министар просвете Ј1 црквених посдова, Љ. Јовановић, с. р.

Директорима гимназија. Поводом питања једнога директора гимназије: да ли ученици, на које се примењује чл. 37. Закона о средњим школама, могу полагати разреднп испит у истој школи, у којој су по други пут добпли пз вредноће оцену немарљив, — наређујем, да се таквим ученицима допушта да у почетку школске годнне полажу разредни испит у школи у којој су учили, али да морају иродужити учење у другој школи. ПБр. 4731. !8. августа 1911 године у Београду. Министар просвете и црввених послова, Љ. Јовановић, с. р.