Prosvetni glasnik

ПРИКАЗН И ОЦЕНК

333

штву. — Различни чланци: Аугуст Стриндберг, Љеиота и симболина људског тијела. - — Из народа и о народу: Народне игре у Крајини (Србија), забиљежио М. Јовић. — Бој у Љесковом Кланцу , нар. нјесма, забиљежио Мил. Еарановић. — Ширет хоџа и Паметан ороз, нар. приие из збирке Георгине Стојановићеве. — Листак. в Босанска Вила а излази у Сарајеву два нута мјесечно, сваког 15. и 30. — Цијена је на годину 8 круна, у Срби.ји 10 дивара. Ђаци, учитељи и подоФицири добивају лист за 6 круна, а сељаци за 4 круне. Претплата из Краљевине шаље се на г. Михајла Р. Живковнћа, трг. у Београду,

ЈАВНА ЗАХВАЛНОСТ

Г. Михаило Васиљевић, срески писар из Лознице, и супруга му госпођа Милева, бив. учитељица у Боговинској школи, за усноиену на рано преминулу своју дечицу: Момчила, Миодрага. Драгомира, Предрага и Зору, лослали су школи Боговинској: 3 мараме, 3 пара опанчића, 3 шубаре, 3 илајваза, пера и календар Вардар, да се о Св. Сави раздаду сиромашним ученицима-цама Боговинске школе. Школски Одбор Боговинске школе изјављује дубоку захвалност дародавцпма на овоме дару.

„Просветни гласник" џзлази у месечним свескама од 6' и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 дин., за друге земље 15 дин. у злату (франака). — Пџеталата се шаље Уирави Државне Штамиарије краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу у уредништву (Министарство Просвете и Црквених Послова у Београду). Они се, на захтев иисца, враИају.

одговорни уркдник др. МЈ4Л- Н- ЈОВановић штампа ДЕЛИГРДДСКА ГЛ. 9. ДРДДВНД ШТНМПИРИЈА