Prosvetni glasnik

754

НР0СВЕТ1Ш ГЛАСНИК

Г. Милосав ЖивковиА, мајор IX пука, за сдонен своме оцу Мити, поклонио је 7 комада кљига да се раздаду као награда ученицима школе велико-поповачке.

Г. Мијаило ТановиА, каФеџија из Рипња, поклонио је освовној школи у Рипњу књига у вредности 40 динара, да се раздаду као поклон одличнин и врло-добрим ученицима. Госиодин Живко Д. МилошевиК, шеФ месне контроле, поклонио је 15 књига: Ђачко Здравље, Наше Огњиште и Младост, да се раздаду добрпм ученицпма I и II разреда, и '20 свезака Народних Новина за 1911. год. да се раздаду као поклон ученпцпма старијих разреда основне школе у Зајечару.

Ђеља Д. Адамовић, деловођа општине радљевске, поклонио је радљевској школи десет комада књига, да се раздаду као награда ученицима о годпшњем испиту.

Г. Јеврем ПетровиЛ, трговац из Шапца, локлоиио је основној школи у Варни окр. подринског, 15 комада разних књига, у вредности 15 динара, а г. Милан Московљевић, нољопривредник из Варне, поклонио је истој школп 15 комада »Календар Народних Новина«, у вредности 7'50 динара, да се на исииту разда одличним ученицима. Г. Јаков ЧорбиК, трговац и народни посланик из Рашке, послао је основној школи у Грацу 20 комада књига »Целокупна дела Љубомира П. Ненадовића«, да се поклоне ученицима о годишњем испиту.

Госиодин Милан Ј. ОбрадовиА, рентијер из Београда, послао је 25. комада разних књига, да се о овогодишњем испиту раздаду одличннм п врло добрим ђацима, ове године.

Г. Јован Т. СтојановиК, економ среза левачког, сећајући се свог родног места где је свршпо осповну школу, поклонио је 29 ком. иољопривредних књига, да се раздаду одлнчннм и врло добрим ђнцпма III и IV р. школе дубљанске..

Г. Никола ЈовановиК, тежак поклонио је 4 ком. календара »Вардар«, да се раздаду одличним и врло добрпм ђацима школе дубљанске.

Старешина манастира »Мнљкова® г. Теодосаје поклонио је дубљанској шко ш две урамљене слике српскпх четника.

Живко Г. МилиИевиИ, економ пз Четережа п окружни посланпк окр. пожаревачког поклонпо је четерешкој школи девет комада књига »Календар Народнпх Новина« за ову 1912. годину, да се поклоне учонпцима о годпшњем исппту. Управе школске и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалност. „Лросветни гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 дин., за друге земље 15 дин. у злату (франака). — Преталата се шаље Уирави Државне Штамиарије краљевине Србаје у Београду. — Гукоииси се шаљу у уредништву (Министарство Просвете и Црквених Послова у Београду). Они се, на захтев иисца, враИају.

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Др. МИЛ- Н- ЈОВАНОВЈ4Ћ ШТАМПА ДЕЛИГРАДСКА ГЛ. 9. ДРЖДВЈ1Д ШТАЈУ1П АРИ<Ј А