Prosvetni glasnik

ПРИКАЗИ И ОДЕНЕ 857

ЈАВНЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Господин Јаков П. ЧорбиК, трговац и народни посланик за округ чачански покдонио је основној шкоди иа Рашкој (60) шездесет књига од чика Љубе Ненадовића, да се, као његов поклон о годишњем испиту раздаду одличиим и примерним ученицима цама основне шкоде на Рашкој.

Г. Сава Б. МилановиК , трговац из Сараораца, за спомен своје покојне кћери Десанке, поклонио је школи сараорачкој једну њиву у вредности 200 динара и тиме образовао » фонд Десанке С. Мплановић.*

Г. Милан Б. МилановиК, трговац из Сараораца пок.10нио је женској шкоди сараорачкој један часовник за зид у вредностп 40 динара.

Г. Будимир П. СамурочиК , трговац и народни посланик, дао је 25 комада препоручених књига у вредности 12 динара за покдон о годишњем испиту одличним ученицима. Г. Јанко Веселиновић, пешадиски капетан I кдасе из Врања, сетивши се шкоде у свом месту рођења, послао је 82 комада књижица у вредности 10 дин. и 70 пара, да се о испиту раздаду оддичним и врло добрим ученицима-цама боговинске шкоде.

Управе шкодске и овим путем изјављују именованима евоју топлу захвадност.

-♦83®^вввв-

„Просветни гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 дин., за друге земље 15 дин. у злату (франака). — Претилата се шаље Уирави Државне Штамиарије краљевине Србије у Београду. — Рукоаиси се шаљу у уредништву (Министарство Просвете и Црквених Поелова у Београду). Они се, на захтев иисца, враИају.

одговорни уредник Др. Н- ЈОВДНОВНЋ ШТАМПА делиградска уд. 9. ДРЖД-ВН& штајугпар И^Д.