Prosvetni glasnik

128

Просветни Гласник

да се .Тован Жарковић. предметнп учнтељ учптељске школе у Скопљу, по својој молби а на основу § 69 закоиа о чиионнпцкма грађаиског реда, стави у. стање покоја с пенсијом. која му припада по годинама сдужбе. Наш Министар Просвете нека изврши овај указ. 15. априла 19'2'2. године Веоград. АЛЕКСАНДАР с. р. Министар Просвете, Св. Прибићевић с. р.

ОТПУШТАЊА У ИМЕ АЛЕКСАНДРА I По милости Божјој и вољи народној КРАЉА СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА а на основу овлашћења (чл. 59. Устава) МИНИСТАРСКИ САВЕТ КРАЉЕВИНЕ СРВА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА На предлог Мпнистра Просвете решава: да се Мплка Петронијевићева, учитељица женског рада у учитељској школи у Суботицн, а на основу § 76 закона о чиновницнма грађанског реда, отаусти из државне слуа-бе„ Министар Просвете нека изврши овај указ. 8. маја 1922 године Бооград. Председпик Министарског Савета, Ник. П. Пашић с. р. (Следују потписи осталих Министара). Министар Просвете, Св. Прибићевић, с. р.

У НМЕ Његовог Величанства АЛЕКСАНДРА I по милости Божјој и вољи народној КРАЉА СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА а на основи овлашћења (чл. 65 Устава) МИНИСТАРСКИ САВЕТ КРАЉЕВИНЕ СРБА, ХРВАТА И СЛОВЕНАЦА На предлог Л1нппстра Просвете поставља: у женској учпшељској школп у Крагујевцу: за проФесора, Драгослава Илића, проФесора гимназије у Штипу, ио потреби службо у учитељскоЈ школн у Јагодннн: за суплента, Слободана Поповића, дипломираног студента филозофског Факултета у Београду;