Prosvetni glasnik

138

Просветни Гласинк

На преддог Башег Мииистра Просвете, од 30. октобра 1922. године, постављано : у Народнол1 Позоршишу у Београду. за редитеља III класе, са годишњон платом од 4800 динара, Велимира Жовојноввћа, редитеља IV класе истог Позоришта; за.економа, са годишњом платом од 4000 дииара, Милорада Поповића, економа истог позоришта ; у Народном Гледалпшшу у Љубљанн: за управнвка у VI чиноваом разреду, са годишаом нлатон од 5900 динара, Матеју Хубада, управника истог Гледалишта; у Народном Позорншшу у Сарајеву; за управпика I класе, са годишњон платом од 7200 динара, Стевана Бракуса, управника жстог Позоришта; за драматурга у VIII чиновном раереду, са годишњом платом од 3800 динара, Борпвоја Јевтића, секретара истог Позоришта; у Народном Казалпшшу у Салишу. за управника у VI чиновном разреду, са годишњом платом од 6000 дпнара, Нику Бар■туловића, управника истог Казалишта. Наш Министар Просвете нека изврши овај указ.

На цредлог Нашег Министра Просвете, од 30. октобра 1922. године, одликујемо ■. Орденом Свешог Саве I V сшепена: Лудвика Царновског, управника градских позоришта у ,1авову, ослобођавајући га од шлаћања таксе. Наш Мпнистар Просвете нека изврши овај указ.

На Преддог Нашег Министра Просвете, од 30. октобра 1922. године, оддпкујемо: Орденом Свешог Саве III сшеаена: Драгутина Фрајденрајха, члана Загребачког Казалишта; Орденом Светога Саве IV сшепена: Самуела Бергера, равнатеља етнограФског одјела Хрватског Народног Музеја у Загребу. Наш Минпстар Просвете нека пзврши овај указ. АЛЕКСАНДАР с. р. Мпниттар Просвете, €в. Прибићевић с. р.