Prosvetni glasnik

Службени Део

241

IV Г. г. ГГротић и Стаиковић усмено ре®еришу о модбама учитеља основпих гакола за пензију. Савет је мишљења: да Јоланку Ковач, Паулину Баводи и Милоша Ћендића треба сгавити у пензију; и да Реже Вајаш није ваше за учитељску службу; Овим је састанак завршен.

ВИША НАСТАВА УКАЗИ Њ. В. КРАЉА АЛЕКСАНДРА I 0 С Т А В К А Указом Његовог Величанства Краља од 25 октобра 1923 године уважена је оставка на државну службу Владимиру Филкуку, јавном редовном нрофесору Високе Техничке Школе у Загребу.

СРЕДЊА НАСТАВА

УКАЗИ Њ. В. КРАЉА АЛЕКСАНДРА I ПОСТАВЉЕЊА Указом Његовог Величанства Краља од 25 октобра 1923 године постављени су: у I мушкој гнмназијп у Крагујевцу. за проФесоре: Петар Андрић, проФесор женске гимназије у Крагујевцу; ЈКивојин Д. Павловић, проФесор у пензији и Квинтилијан Томов, проФесор II мушке гимназије у Крагујевцу, по службеној потреби; и за суплента, Јанез Чернић, дипломиранн студент вилосомје; у женској гнмназнјп у Крагујевцу: за дпректора I класе, Михаило Илић, прооесор I мушке гимназије у Крагујевцу; гнмназијн у Аранђелопцу: за директора и проФесора, Милован Ристић, про*есор исте школе, но службеној потреби; у гнмназнјн у Бишољу : за суплента, Славка Торђевић, суплент гимнззије у Панчеву, по службеној потреби; % у женској гимназијч у Нопом Саду : за проФесора, Ангелина Јовановић, прооесор гимназије у Ваљеву, по молби; у IV мушкој гнмназнјн у Београду: за проФесора, Божидар Миловановић, нро®есор мушке гимназије у Нишу, по молби и за суплента, Сретен Вујичић, суплент Богословије Светога Саве, но службеној потреби; у II женској гнмназијн у Београду: за супленте : Живка Мицковићева, динломирани студент ФилосоФије ; Катарина Пекићева, суплент гимназије у Србобрану и Зорка Нешковић, суплент мушке гимназије у Новом Саду, обе по молби;