Prosvetni glasnik

16

Просветни Гласник

полагање испита, и сваком дати по један примерак ради потребног спремања. Препоручује се Просветном Одељењу Области да ову наредбу достави свима наставницима, који тај испит имају да полажу, ради знања и тачног управљања. Министар Просвете, Ст. Радић, с. р.

4. Великим Жупанима за Просветна Одељења Бр. 7371/Ш Изволите, премараспису О.Н.Бр. 75.075 од 23.-1-1926. год." 20.-Х1-1925. године, поднети Министарству ПроПретплата на „Алма- свете (Одсеку за Народно Просвећивање) извенахЈадранске Страже." шта ј 0 скупљеној претплати на „Алманах Јадранске Страже." У будуће изволићете подносити ове извештаје сваких двадесет дана. Министарство Просвете очекује од Вас, да се преко својих органа заузмете, да се од ове књиге одкупи што већи број примерака. Желети је, да ни једна средња, стручна и народна школа, просветно-културна установа и народна књижница не остане, а да не набави ову књигу. По могућству за претплатнике треба ангажовати и приватна лица. Претплата се не мора одмах слати Главном Одбору Јадранске Страже, него ће се одмах вршити поруџбине књига, а претплата слати, пошто се прикупи већа сума. Помоћник Министра Просвете, Д-р Андрић, с. р.

5. Великим Жупанима за Просветна Одељења

На основи мишљења Главног Просветног Савета, Министарство Просвете је, одлуком својом О.Н.Бр. 3938 од 3.-11-1922. год, препоручило свима школама и школским књижницама илустровани часопис „Пољопривредни Гласник,". који излази у Новоме Саду под редакцијом Д-ра Е. Т. Поповића. Како је одзив претплатника на овај корисни часопис веома мали, а и полагање претплате од стране школа, које су се претплатиле, посве неуредан, то се моли Одељење, да изволи наредити свима подручним школама да се на овај часопис претплате и претплату уредно шаљу

Бр. 7868/Ш 25.-1-1926. године Претплата на „Пољопривредни Гласник" по школама.