Prosvetni glasnik

Општи Део

17

редакцији у Новом Саду. Школама које су се раније претплатиле на овај часопис изволићете наредити да одмах пошаљу редакцији дужну претплату. О резултату изволићете поднети Министарству извештај. Помоћник Министра Просвете, Д-р Андрић, с. р.

6. Директорима Гимназија Бр 1492 /\П1 Поводом питања неких директора о томе, — 5.-1 -1926. год. — како се давати оцена вредноће, даје се ово Оцењивањеученика-ца из објашњење: вредноће у средњии шко- Оцена вредноће је избачена из новог пролама - јекта Закова о средњим школама, па случајно није споменута ни у распису о изједњачењу оцена О.Н.Бр. 9758 од 15. маја 1925. год. нити у доцнијим допунама. Стога се саопштава накнадно да ће се вредноћа, до пријема новог Закона, оцењивати по чл. 34. Закона о средњим школама, само што ће се оцена немарљиво бројно представљати јединицом (1), а не двојком (2). Дакле овако: похвално (5), марљиво (3) и немарљиво (1). Те оцене даје разредно веће по свом нахођењу, т. ј. не мора се обзирати само на успех из предмета, него и на вредноћу, која често не иде упоредо с успехом, и два ученика с истим успехом не морају имати исте оцене из вредноће. По наредби Министра Просвете, Шеф Наставног Одељења, Јов. Кангрга, с. р.

7. Управитељима Учитељских Школа С Н Бр 65922 1Мтање једнога управитеља учитељске 21.-ХП-1925. год. школе, да ли ће се у мешовитој учитељској Предавање гимнастике школи гимнастика предавати одвојено за учеу мешовитим учнтељ- нике а одвојено за ученице, са по два часа неским школама. дељно, издаје се ово упутство : У мешовитим учитељским школама предаје се гимнастика једновремено и ученицима и ученицама, са укупно два часа недељно. Наставник ће образовати две групе: мушку и женску, и радиће заједно оне Просветни Гласник 2