Prosvetni glasnik

Општи Део

299

мире и док се не створи опет само један јединствени Савез под једним водством. Изволите о предњем известити све школе Ваше територије ради знања и даљег управљања. По овлашћењу Мин. Просвете, Помоћник, Драг. С. Обрадовић, с. р.

77. Министарство Финансија, актом Бр. 88.918 од 1. септембра ове год., доставилоје следеће: На основу овлашћења из тач. 15. чл. 6. Закона о таксама, Министар Финансија, решењем својим од 1. септембра тек. год. Бр. 88.918, одобрио је да и даље остану у важности следећи прописи који предвиђају ослобођења од такса, и то: Чл. 45. Уредбе о накнади штете проузроковане ратом 1914.—1920. год. од 30. јуна 1920. год. који гласи: „Не подлеже плаћању таксе свеодлуке судова, изводи и преписи, а нарочито сва акта поступка изазвана применом ове Уредбе, само ће се на њима изрично ставити да се издаје на основу Уредбе." О предњем се извештавате ради знања и даљег управљања. По наредби Мин. Просвете, Начелник Општег Оделења, Ник. С. Половина, с. р.

П.Бр. 3.079 8.-1Х-1926. год. Ослобођење оф плаћања таксе.

78. Како се неки школски надзорници обраћају Уредништву ГЈјгосветног Рласника, да ил\ се достави потребан број примерака за њихове школске срезове, скреће им се пажња, да се у поменутом циљу обраћају само Управи Држ. Штампарије у Београду, која врши администрацију и експедицију поменугог листа. Уредништво Просветно1 Гласника нема никакве везе с експедицијом ни с претплатом тога листа. Изволите предње примити знању због даљег поступка. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

П.Бр. 3483 17.-1Х-1926. год. Потребан број примерака „Просв. Гласника" треба да се захтева од Управе Држ. Штампарије у Београду.