Prosvetni glasnik

506

Просветни Гласник

одобрења о уступању израде накнадних радова достављају Министарству Финансија, Одбору за Оцену Државних Набавака". О предњем се извештавате ради знања и даљег поступка. По наредби Министра Просвете, за Начелника Општег Одељења, Ил. Лалевигћ, с. р.

19.-Х1-1926. год. Потврде о плакеној возној цена за пртљаг издају се држ. чиновницима, који службено пупгују, бесплатно.

129. п .Бр. 6.077 Рачуноводство Министарства Просвете, под Р.Бр. 28.428 од 18. овог месеца, доставило је је акт следеће садржине: Генерална Дирекција Државног Рачуноводства, актом својим Д.Р.Бр. 65.381/26. од 3. новембра тек. год., доставила је распис следеће садржине „У вези нашег расписа Д.Р.Бр. 10.845/20. од 26. јануара 1921. год. извештавате се да је Генерална Дирекција Државних Железница, актом Г.Д.К.О.Бр. 3.832/26., издала наређење свима Обласним Железничким Дирекцијама, да упуте све станице да на захтев државних чиновника и осталих службеника, који службено путују, издају бесплатне потврде о плаћеној возној цени за пртљаг, у којим потврдама имају навести и име службеника коме се потврда издаје". О предњем част ми је известити ради знања и саопштења чиновницима. По наредби Мпнистра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

130. П -Бр. 6.305 Министарство Просвете добило је од Ми20.-Х1-1926. год. нистарства Војске и Морнарице, под Ђ.Бр. 37.877 Уверења о регулисаној од 11. новембра ове год., акт следеће садржине: војнојобавезииуопите „Господин Министар Војске и Морнарице о служби у војсци. под ГО р ЊИМ бројем од данас изволео је објаснити: Поводом учињеног ми питања, на који ће се начин издавати уверења о регулисаној војној обавези и уопште о служби у војсци чиновницима и осталим службеницима, која су им уверења потребна ради регулисања нових службених односа, као и то, ко ће оваква уверења издавати, објашњавам: Сви војни обвезници, који су служили у војсци пре рата и за време рата до демобилизације наше војске у 1920. год., а потребно