Prosvetni glasnik

490

Просветни Гласник

25.-УН-1927. год. Препорука слике Св. Саве школама и просветниж установама.

184. П.Бр. 10.102 У стоваришту Државне Штампарије у Београду налази се нераспродатих још 5.722 комада слика Св. Саве од г. Уроша Предића, академског сликара. које су издање Државне Штампарије. Слике су израђене у боји на формату 73 X 54 см., а цена им је свега 30.— динара примерак. Министарство препоручује школама и просветним установама да ову слику купе. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р„

19.-УШ-1927. год. Пензионисани чиновници и службеници у ресоруМин. Просвете, приликом подношења молби за регулисање пензије, треба да приложе уз молбе, поред осталих докумената, и пријаву за породични додатак.

185. П.Бр. 11.256 И поред раније расписане наредбе Министарства Просвете, да сви пензионисани чиновници и службеници из овог ресора морају, уз молбу и остала документа, која служе као база за регулисање пензије, поднети и тачно попуњену и од стране надлежне власти оверену пријаву за породични додатак — разуме се они који на тај додатак имају право по закону — и даље се дешава, да многи пензионисани чиновници не прилажу те пријаве уз молбу и остала документа. Како је ово један докуменат без кога се не може једна пензија ставити у течај и тиме доћи до своје завршне фазе, то је разумљиво да она лица која не поднесу горе наведене пријаве морају чекати дуго на регулисање своје пензије и тиме сама себи стварају непријатности. Да би се тај сасвим излишан рад отклонио, и да би сва пензионисана лица могла на време доћи до својих пензијских принадлежности, наређујем: да сви пензионисани чиновници и службеници у ресору Министарства Просвете, приликом подношења молби за регулисање пензије, уз исте приложе, поред осталих докумената, и пријаву за породични додатак. О овоме известити све заинтересоване ради знања. Овим расписом допуњује се ранији распис од 29. јуна 1927. год. П .Бр. 8.711 По наредби Министра Просвете к Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.