Prosvetni glasnik

900

Просветни Гласник

Краљевини, Загорки Марјановић, кћери пок. Љубише и Лепосаве, рођеној 26.-Х1-1909. год. у Гор. Милановцу, због фалсификовања сведочанства о свршеном седмом разреду гимназије у Шапцу. По наредби Министра Просвете за Начелника Одељења за Средњу Наставу, М. И. Шеварлић, с. р.

195. Просветним Инспекторима и директорима средњих и средњих стручних школа. с.н.Бр. 34.490 По предлогу Професор. Савета Руског Кадет17.-Х-1928. год. ског Корпуса у Сарајеву, Господин Министар ПроИзгнање Сергија Тур- свете, одлуком С.Н.Бр. 34.490 од 15. октобра ове жанског из свих сред- год., усвојио је одлуку тога Савета: да се ученик V њихи средњих сшручних р а3 р Сергије Туржански казни изгнањем из свих школа у Краљевини. у у к Ј средњих и средњих стручних школа у Краљевини. По наредби Министра Просвете, за Начелника Одељења за Средњу Наставу, М. И. Шеварлић, с. р.

196. Великим Жупанима за Просветна Одељења, директорима гимназија и управитељима учитељских школа. С.Н.Бр. 36.850 Пошто је утврђено да многим директори18.-Х-1928. год. ма гимназија није познато из којих се кредиИзмирењеуреда за осигура- ^а исплаћује уреду за осигурање део осигуње, с обзиром на контр. рања који пада на државу за контрактуалне службенике и дневничаре. СЛ у Ж б енике и дневничаре, и то за ову буџетску годину (од 1. априла ове год. надаље), то се овим обавештавате да кредит за плаћање осигурања треба требовати по парт. 254. поз. 3. за службенике гимназија, а по парт. 265. поз. 3. за службенике учитељских школа. Ако школа по овој позицији нема довољно отвореног кредита за исплату осигурања од 1. априла до данас, изволите га требовати приликом требовања редовног кредита за јануар—март 1929. године. Строго водити рачуна да се у овој буџетској години уред измири и да не остане што на дугу. По наредби Министра Просвете, за Начелника Одељења за Средњу Наставу, М. И. Шеварлић, с. р.