Prosvetni glasnik

Општи део

597

Павела у овом издању могу одобрити као привремени уџбеници у основним школама док се не усвоје уџбеници државног издања по новом Закону о уџбеницима. У овом издању писци су дужни да поступе по примедбама референата, чији се реферати могу видети код Главног просветног савета. Министар просвете Б. Максимовић с. р.

71 На основи мишљења Главног просветног савета С.бр. 239/139/1930 год., датог на 1739 редовном састанку од 26 маја 1930 год., одобравам: да се књиге: Прва читанка (латиницом и ћирилицом) и Трећа читанка (латиницом и ћирилицом) од Чајковца д-ра Сигисмунда, у издању Накладе школских књига и тисканица у Загребу из 1924, могу одобрити као привремени уџбеници приватног издања у основним школама док се не усвоје уџбеници државног издања, с тим да је издавач дужан пре продаје ових књига поступити по примедбама референата. Министар просвете Б. Максимовић с. р.

О.н.б. 42.222 6-У1-1930 год. Поменуте читанке одобравају се као уџбеници. Р А С П И С И

104 Краљевским банским управама за просветна одељења и школским надзорницима у Београду, Земуну и Панчеву О.н.бр. 41.088 По чл. 15 Правила о организацији и раду 23-У-1930 год. одбора за народно просвећивање и ове ће Празник народног про- се године у свима школама, на Видовдан, свећивања прославиће т-т се свечано у свима на- свечано прославити Празник народног прородним школама, на свећивања. Видовдан. , Тога дана одржаће се популарна предавања за народ и ђаке, приредиће се концерти, забаве и соколске јавне вежбе, тако да то буде просветно-културна манифестација, у којој ће народне школе приказати своју високу улогу у нашем националном и културном животу. У школама које буду добиле уложне књижице од 100 динара од Поштанске штедионице, као