Prosvetni glasnik

Општи део

521

службе Петр Јарослав, цариник царинарнице у Новом Саду. Именовани је отпуштен из државне службе ради злоупотреба, те се молите да га у службу не примате, ако би се за исту обратио." О предњем се извештавају сва просветна надлештва ради знања и управљања. По наредби начелника Општег одељења, в. д. шефа Отсека Стојан Ђ. Стојановић с. р.

131 Директорима средњих и средњих стручних школа С.н.бр. 17-51/ _ Према указаној потреби, а у вези § 16 2-УМ931 год. Закона о средњим школама, господин МиУ сведочанства ученика нистар просвете, под С.н.бр. 17 .516 од 27 самоуправних и при- ма ја, одлучио је да се у сведочанствима ватних средњих и сред- Ј Ј Ј Ј њих стручних школа, ученика самоуправних и приватних средкоје имају право јавно- њих и средњих стручних школа, које имају сти, поред назива шко- г ле, бележи се „с пра- право јавности, увек, поред назива школе, вом јавности". убележи: „с правом јавности". У загради пак прибележиће се број и датум решења о одобрењу од стране Министарства просвете. Директори државних средњих и средњих стручних школа, као и директори приватних средњих и средњих стручних школа с правом јавности, не смеју, при упису ученика из самоуправних и приватних школа, примити, као исправно, сведочанство без горње ознаке. По наређењу Министра просвете, в. д. начелника Одељења за средњу наставу М. И. Шеварлић с. р.

С .н.бр. 10.316 3-У1-1931 год. Препорука за иабавку слике Св. Ђорђе задужбина Краља Петра Великог Ослободиоца, од Крековића Кристијана.

132 На основу мишљења Главног просветног савета С.бр. 242 од 24 марта 1931 године, господин Министар просвете, одлуком својом С.н.бр. 10.316 од 2 јуна 1931 године, одобрио је да се репродукција слике Св. Ђорђе задужбина Краља Петра Великог