Prosvetni glasnik

650

г. г. Стефановића д-ра Јована и Крбека д-ра Ивана, редовне професоре Универзитета у Загребу. 28 јула 1931 године Министар просвете Београд Б. Максимовић с. р.

43 На основу § 6 Закона о задужбинама одобравам: да се оснује „Задужбина Николе и Милице Милић за унапређење српске народне привреде". Овом задужбином управљаће Српско привредно друштво „Привредник" у Београду по прописаном статуту од стране оснивача, дана 14 јуна 1931 год. 6 августа 1931 год. Министар просвете Београд Б. Максимовић с. р.

П.бр. 35887 29-УН-1931 год. „Задужбина Николе и Милице Милић за унапређење српске народне привреде" — оснивање и управљање.

Р А С П И С И 166 Краљевским банским управама за просветна одељења и просветним установама П.бр. 329 97 Дешава се да просветНа надлештва и 17-УП-1931 год. установе набављају кокс и угаљ страног Домаћи угаљ и брикет порекла за огрев својих просторија, иако препоручује се просвет- , • , ним надлештвима и у- наша земља обилуЈе домаћим угљем сваке становама за огрев. врсте, а капацитет брикета се искоришћује тек једним мањим делом. Многа надлештва и установе троше за огрев само дрво, што у нашим приликама није рационално, јер се оно може извозити, док се домаћи угаљ не може да појави на светској пијаци. Како ово двоје доприноси доста оптерећењу нашег трговинског биланса, то у циљу олакшања привредне депресије Министарство просвете препоручује свима просветним надлештвима и установама да за огрев својих просторија употребљавају што више домаћи угаљ и брикет. По наређењу Министра просвете, за начелника Општег одељења Д. Илић с. р.