Prosvetni glasnik

1*

Општи део

1031

приредбама учествују страни уметници, наплаћује се дин. 1.— од улазнице, односно од особе.

Ако се позоришне претставе и концерти драмског карактера, осим оних из чл. 2 тачка в) и ђ), приређују са добровољним прилозима, уз учешће домаћих уметиика, каплаћује се дин. 1.— од особе. Ако се ове приредбе изводе уз учешће страних уметника, наплаћује се динара 3.— од особе. Члан 6 а) На сваку бесплатну улазницу у средишњим, обласним и бановинским позориштима наплаћује^се динара 3.б) Иа бесплатне улазнице службених органа Министарства просвете и финансија и сталне бесплатне улазнице Министарства унутрашњих послова, као и на сталне бесплатне улазнице претставника штампе и дежурног позоришног лекара, не наплаћује се никаква такса; исто тако и на улазнице које се по хитној службеној потреби издају.

Таксу предвиђену у чл. 2 под а)' и чл. 6 под а) наплаћују само позоришне благајне, заједно са улазницом, и наплаћену суму достављају непссредно Централној управи Удружења глумаца у Београду, према месечним обрачунима. Наплату таксе предвиђене овим Правилником за приредбе које подлеже и такси из Т.бр. 99 а) таксене тарифе врше надлежне финансијске власти приликом наплате таксе у корист државне касе. Наплаћене суме за протекли месец достављаће Управи Удружења глумаца најдаље до 15. у месецу.

Централна управа Удружења глумаца дужна је све примљене суме одмах предати на чување Државној хипотекарној банци у Београду, као засебан депозит, и не може из њега чинити никакве издатке док се не установи Централни пензиони фонд чланова позоришта Краљевине Југославије. Члан 9 ^ ОваЈ Правилник ступа на снагу осам дана по обнародовању у „Службеним новинама". '

Члан 5

Члан 7

Члан 8

П.бр. 35284 7 септембра 1932 год, Београд

Д-р Драг. С. Којић с. р.

Министар просвете