Prosvetni glasnik

1244

Просветни гласник : : !

полагање приватног испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама — због физичког напада на наставника. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за средњу наставу К. СретеновнК с. р.

223 Краљевским банским управама — просветним одељењима . С.н.бр._3'7386 Господин Министар просвете, под С.н. 8-ХН-1932 год. бр. 37386 од 5 децембра 1932 год., усвојио Изгнање Пејчића Мла- јг једногласну одлуку Наставничког савета дена из свих средњих Државне мушке реалне гимназије у Новом школа. Саду: да се Пејчић Младен, ученик УНа разреда, казни изгнањем из свих средњих школа у Краљевини, с правом на полагање приватног испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама — због фалзификата. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за средњу наставу К. Сретеновић с. р.

224 Краљевским банским управама за просветна одељења, школским надзорницима на подручју Управе града Београда и среским начелницима за просветне референте У циљу просвећивања и спремања зе живот женског подмлатка на селима, поред домаћичких течајева који се отварају широм целе Краљевине, постоје у Панчеву и Баваништу и ниже домаћичке школе. Обе су школе интернатски добро уређене и ученице добијају све потребе, осим одела и обуће. У школама за домаћице настава траје од 1 фебруара до краја новембра, а примају се женска деца која су свршила најмање основну школу и навршила 15 година. Поред тога деца треба да су здрава и примерног владања. За идућу школску годину, која ће почети 1 фебруара 1933 године, у обе школе (и у Панчеву и у Баваништу) примиће се до 60 девојака са села.

О.н.бр. 90904 23-Х1-1932 год. Ниже домаћичке школе у Панчеву и Баваништу — пријем до 60 девојака са села за ид>ћу школску годину.