Prosvetni glasnik

282

Просветни гласник

На скупштинама репрезентативних удружења појединих универзитета и засебних факултета присуствују и пуноважно решавају само делегати студентских удружења и чланови управног и надзорног одбора репрезентативног удружења.

Члан 90 Сви прописи који важе за скупштине и управне и надзорне одборе стручних удружења, уколико нису учињени изрични изузеци, важе и за скупштину, управни и надзорни одбор репрезентативног удружења и за Савез. Уколико би те прописе требало тумачити, чиниће то за удружење једног универзитета сенат, а за Савез Министарство просвете. Члан 91 Надзор над радом Савеза врши Министар просвете, њему се подносе и годишњи извештаји о раду.

Члан 92 Удружења са разних факултета у Краљевини Југославији могу се, кад су исте струке или истих циљева, удруживати у савезно југословенско удружење, и тиме образовати његове секције. Све што је речено за Савез репрезентативних удружења и његове секције важи аналого и за оваква удружења, уколико се може на њих применити.

Прелазна наређења Члан 93 Прописима ове Уредбе имају се саобразити сва студентска удружења у року од 6 месеци школског рада, по њеном обнародовању. У томе року имају поднети сенату универзитета своја саображена правила на одобрење. Удружења која не поступе по овоме биће распуштена.

Члан 94 Сва удружења која су претстављала слушаоце универзитета као једну целину, као и потпорна удружења, престају постојати даном ступања на снагу ове Уредбе. Сву имовину поднеће ова удружења ректорату уииверзитета, који ће је предати репрезен