Prosvetni glasnik

292

Просветни гласник

ступа, а нарочито оних који прописују комисијским путем утврђивање појединих утрошака. Поред овога, треба да се сви службениди у ресору Министарства просвете, нарочито економи и они који рукују магеријалом, преписивачи и све остало особље, што боље упознају са овим Правилником. Министарство финансија, даље, тражи да се смањење расхода изведе стварним уштедама на свима странама, тако да се већ једном штедња у свима врстама расхода укорени као навика и чак као виши морални поступак у пословању наше администрације. Министарство финансија напомиње, да је о овоме извештена и Главна контрола и умољена да препоручи својим органима како би се дословно извеле све одредбе овог Правилника, а у случају поновног његовог прекорачења према одговорним лицима да поступа у смислу већ постојећих законских одредаба." Предње се доставља ради знања и управљања. По овлашћењу Министра просв~ете, начелник Општег одељења М. И. Шеварлић с. р.

42

П.бр. 7991 По претставци Главног одбора Југословенске уније за заштиту деце бр. 145/34, а узевши у обзир важност пропаганде за рад на заштити деце, господин Министар просвете, под П.бр. 7991 од 28 марта 1934 године, одлучио је: 1) да се у свима школама у ресору Министарства просвете 5 маја ове године место првог часа пре подне (од 8 до 9 час.) одрже ученицима предавања о Дечјој недељи и заштити деце, по тексту који ће школама бити достављен од Југословенске уније за заштиту деце; 2) да се саопшти ученицима да могу у току Дечје недеље од 6 до 13 маја о. г. својим прилозима помоћи установе и друштва која се баве заштитом деце.

1МУ-1934 год. У свима школама у ресору Мин. просвете имају се одржати предавања о Дечјој недељи и заштити деце, 5 маја о. г.

По наређењу Министра просвете, начелник Општег одељења М. И. Шеварлић с. р.