Prosvetni glasnik

Општи део

293

43 Краљевским банским управама — просветним одељењима и просветним установама П.бр. 1018 6 Рачуноводство Министарства просвете, 12-1У-1934 год. под Р.бр, 7404 од 31-111-1934, доставило је Достављање извештаја Р аспис Министарства финансија - Одељења о уплаћеном улогу у ДРЖ. рачуноводства, бр. 161017/33-11 од Чин. пензиони фонд — 20-111-1934, следеће садржине: по СМ Р™ улагачевој. „Пошто је чл. 13 Правилника о Чиновничком пензионом фонду стављено у дужност Државној хипотекарној банци да она издаје уверења о времену које се признаје као време улагања у Чиновнички пензиони фонд, почев од 1 априла 1931 године, то, да би Хипотекарна банка била у могућности да благовремено издаје поменута уверења, како би се решења о породичној пензији могла донети у року предвиђеном у § 150 Закона о чинозницима, ово Одељење има част молити Вас за наређење: да се одмах по смрти улагачевој, по службеној дужности, Државној хипотекарној банци (Дирекција самосталних фондова) шаље извештај о уплаћеном улогу до краја месеца у коме је улагач умро, са тачним назначењем његовог службеног положаја (група, степен и периодска повишица), пошто је могуће да је наступила промена у службеном положају улагача непосредно пред његову смрт, а извештај о истој промени још није био послан Државној хипотекарној банци. Ово је потребно још и стога што је технички немогуће да код Државне хипотекарне банке буде разведен и улог за последњи месец у коме је улагач умро, пошто у већини случајева обрачун улога тога месеца и неће бити послан Банци у току истога месеца." Предње се доставља ради знања и поступка. По нарађењу Министра просвете, начелник Општег одељења М. И. Шеварлић с. р.

44 Свима наредбодавцима II степеиа, одељењима и отсецима у ресору Министарства просвете

П.бр. 10873 12-1У-1934 год. Извршење прописа о кауцијама положеним за извршење државних послова или за испоруку материјала.

Правилника о при министар-

Прописима чл. 93 и 94 раду отсека рачуноводства ствима Д.р.бр. 178886/28 предвиђено је, да рачуноводства, где она постоје, и другостепени наредбодавци воде старање о кауцијама положеним за извршење државних послова или испоруке материјала.