Prosvetni glasnik

Општи део

65

за претседника Испитне комисије: г. Рамовша д-ра Франа, редовног професора Универзитета у Љубљани; за деловођу Испитне комисије: г. Бевца Албина, главног архивара Уеиверзитета у Љубљани; за чланове испитиваче чиновничких приправниха са квалификацијама из § 45 ст. 1, 2 и 3 Закона о чиновницима: за државни језик: г. Рамовша д-ра Франа, редовног професора Универзитета у Љубљани; за теорију административног права и позитивно законодавство из чл. 16 под в) Правила од 30-1Х-1931 год.: г. Јурковића д-ра Јоза, редовног професора Универзитета у Љубљани; за предмете финансијске природе из чл. 16 под в) Правила од 30-1Х-1931 г.: г. Огриза д-ра Албина, редовног професора Универзитета у Љубљани; . за законе и уредбе из ресора Министарства просвете: г. Шмалца д-ра Матеја, секретара универзитета у пензији из Љубљане; за француски, немачки и енглески језик: г. Шмалца д-ра Матеја, секретара универзитета у пензији из Љубљане; за канцеларијске и архивске послове: г. Шкетва Карла, в. д. секретара Универзитета и секретара Правног факултета Универзитета у Љубљани. 26 децембра 1938 године Министар просвете Београд Б. Кујунџић с. р.

I Бр. 47702 24-ХН-1938 год. Испитна комисија за полагање држ. стручног испита чин. приправника Сеизмолошког завода у Београду — постављење претседника и чланова.

По предлогу Сеизмолошког завода у Београду бр. 433/38, а на основу чл. 2 тач. 5 и чл. 19 Правила о полагању државног стручног испита чиновничких приправника у ресору Министарства просвете,

постављам Испитну комисију за полагање државног стручног испита чиновничких приправПросветни гласник, бр. 1 5