Prosvetni glasnik

О п ш т и д е о

67

за заменика Карамату д-ра Јована, професора Универзитета; 4) за основе геофизике: за члана Вујевића д-ра Павла, редовног професора Универзитета; за заменика Михаиловића Јеленка, ректора Више педагошгсе школе и управника Сеизмолошког завода у Београду; 5) за теоријску и регионалну сеизмологију: за члана Михаиловића Јеленка, ректора Више педагошке школе и управника Сеизмолошког завода у Београду; за заменика Луковића д-ра Милана, редовног професора Универзитета; II — за кандидате у звањима за која се тражи спрема потпуне средње школе (§ 45 ст. 2 Закона о чиновницима): 1) за практичну и регионалну сеизмоголију: за члана Михаиловића Јеленка, ректора Више педагошке школе и управника Сеизмолошког завода у Београду; за заменика Луковића д-ра Милана, редовног професора Универзитета; 2) за сеизмометрију и регионалну сепзмологију: за члана Михаиловића Јеленка, ректора Више педагошке школе и управника Сеизмолошког завода у Београду; за заменика Луковића д-ра Милана, редовног професора Универзитета; III — за кандидате у звањима за која се тражи спрема непотпуне средње школе (§ 45 ст. 1 Закона о чиновницима): 1) за сеизмолошку технику: за члана Михаиловића Јеленка, ректора Више педагошке школе и управника Сеизмолошког завода у Београду; за заменика Петковића д-ра Косту, доцента Универзитета. 29 децембра 1938 содине Министар просвете Београд Б. Кујунџић С. р.

3 По указаној потреби, а на основу чл. 12 Уредбе о уређењу Министарства просвете, одлучујем: I да од 1939 године Верски отсек води посебни деловодни протокол и одговарајуће архивске књиге под ознаком В.бр ; II сви предмети и акта који по члану 7 тач. 3 Уредбе о уређењу Министарства просвете долазе у надлежност поменутог 5*

_ I Бр. 536 _ 5-1-1939 год. Верски отсек води од 1939 год. посебни деловодни протокол и одговарајуће архивске књиге под ознаком В. бр. . . .