Prosvetni glasnik

70

Просветни гласник

Поповића К. Светозара, управитеља Државне народне школе „Његош" у Београду, и Лепшановића Д. Стевана, учитеља Државне народне школе „Краљ Петар II" у Земуну. 31 децембра 1938 године Министар проевете Б. Кујунџић с. р.

6 У смислу чл. 9 и чл. 11 Уредбе о уређењу Министарства просвете од 31 марта 1937 године постављам у Одељењу за наставу Министарства просвете шефове отсека и то: д-ра Александра Арнаутовића, наставног инспектора Министарства просвете, за шефа Отсека за научне установе; д-ра Милорада Шошкића, административног инспектора Министарства просвете, за шефа Отсека за наставу у учитељским школама; Драгутина Галијана, административног инспектора Министарстза просвете, за шефа Отеека за наставу у средњим школама; Божидара Веснћа, управитеља Мушке грађанске школе у Београду (вежбаоница Више педагошке школе), на раду у Мивкстарству просвете, за вршиоца дужности шефа Отсека за наставу у грађанским школама; д-р Љубицу Јовичић, административног икспектора Министарства просвете, за шефа Отсека за настазу у народним школама; Анта Тадића, професора III мушке гимназије у Београду, на раду у Министарству просвете, за вршиоца дужности шефа Отсека за телесно васпитање. 31 децембра 1933 године Министар просвете Б. Кујунџић с. р.

? По указаној потреби, према акту Просветног одељења Краљевске банске управе у Загребу бр. 93596-1У-1938, а у вези са одлуком С.н.бр. 40622 од 20 октобра 1937 г., постављам за члана Испитне комисије у Загребу за полагање ис.пита за учитеље вештина у средњим, грађанским и учитељским школама

Београд

IV Бр. 22 _ 2-1-1939 год. Постављење шефова отсека у Одељењу за наставу Министарства просвете.

Београд

ЈУБр. 22502/38 9-1-1939 год. Испитна комисија у Загребу за полагање испита за учитеље вештина — постављење члана.