Prosvetni glasnik

232

Просветни гласник

В. бр. 460 14-111-1939 год. Испитни одбор у Београду за полагање држ. стручног испита за учитеље вере народних школа — постављење претседника и чланова.

30 По указаној потреби, а на основу чл. 2 и 5 Правилника о полагању државног стручног испита за сталног вероучитеља народне школе О.н.бр. 6621/35 године,

одређујем: у Београду: 1) за претседника Испитног одоора за оцену вероучитељских кандидата: директора Мушке учитељске школе у Београду; , 2) за чланове испитиваче: . . за народни језик и југословенску књижевност: Жежеља Андрију, професора Мушке учитељске школе у Београду; за југословенску историју и географију: Стојаковића Предрага, професора Мушке учитељске школе у Београду. Министар просвете С. Ћирић с. р.

31 На основу чл. 5 и 6 Правила о полагању државног стручног испита за учитеља вере народних школа О.н.бр. 6621/35 год. одређујем: I за чланове испитних одбора за оцену вероучитељских кандидата и то: за народни Језик и књижевност, националну историју и земљопис, у местима побројаним у чл. 2 Правила о полагању државног стручног испита за сталног учитеља вере народних школа О.н.бр. 6621/36, оне стручне професоре који су испитивачи за исте предмете на практичном учитељском испиту у школској 1938/39 години; II за стручне теолошке предмете, дидактику религијске наставе и педагогику, и то: у С к о п љ у : за исламску вероисповест: Хаџибегића Хамида, професора Велике медресе у Скопљу; Окића Таиба, суплента Велике медресе у Скопљу, и

В. б р. 774 14-111-1939 год. Испитни одбори за полагање држ. стручног испита за учитеље вере народних школа — постављење чланова.