Prosvetni glasnik

246

Просветни гласник

СРЕДЊА МУЗИЧКА ШКОЛА ГТОСТ АВЉЕЊЕ О д л у к а У Средњој музичкој школи у Београду: за професора, с правима чиновника VIII положајне групе, Васил>евић А. Миодраг, учитељ вештина исте Школе, чииовник IX пололсајне гоупе (I Бр. 3282 од 18-11-1939 год.).

ОДЕЉЕЊЕ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ СРЕДЊЕ ШКОЈ1Е ПОСТАВЉЕЊА У к а з и У Потпуно] II мушкој реалној гимназији у Београду, за директора, с правима чиновника IV положајне групе 1 степена са другом периодском повишицом, Илић Ј. Драгољуб, професор III мушке реалне гИмназије у Београду, чиновник исте положајне групе, степена и периодске повишице, по службеној потреби (II Бр. 5947 од 1-111-1939 год.); у Потпуној III реалној гимназији у Љубљани, за директора, с правима чиновника IV положајне групе 1 степена са трећом периодском повишицом, Печовник д-р Адолф, професор Класичне гимназије у Марибору, чиновник исте положајне групе, степена и периодске повишице, — по службеној потреби (II Бр. 5948 од 1-Ш-1939 год.); у Реалној гимназИји у Новој Градишки, за професора, с правима чиновника V положајне групе, Лончар Светозар, професор у пензији, бивши чиновник исте положајне групе (II Бр. 4840 од 20-11-1939 год.); у I женској реалној гимназији у Београду, за професора, с правима чиновника IV положајне групе 1 степена, Иванчевић Душан, професор у пензији и бивши народнни посланик (В. бр. 547 од 21-11-1939 год.).

О д л у к е З.а професоре, чпновнике VIII положајне групе: Била Босиљка, суплент Непотпуне женске реалне гимназије у Бањој Луци; Вучкић Миленко, суплент Мушке реалне гимназије у Осијеку; Донат Нада, суплент Реалне гимназије у Горњем Милановцу; Икица Здравко, суплент Реалне гимназије' у Книну; Љубисављевић Стеванка, суплент Реалне гимназије у Лесковцу; Ђорђевић Драгиња, суплент Реалне гимназије у Ваљеву; Златоверховников Владимир, суплент Реалне гимназије у Зајечару; Јуришић Штефа, суплент Реалне гимназије у Оточцу; Недовић Обрад, суплент Реалне гимназије у Ужицу; Поповић Божидар, суплент II мушке реалне гимназије у Крагујевцу; Рајовић Блажо, суплент Реалне гимНазије у Свилајнцу;