Prosvetni glasnik

Личне вести

275

Јадрошић И. Марија, учитељица државне народне школе у Вараждину, среза вараждинског, бановине савске, чиновник VII положајне групе 1 периодске повишице, за наставницу школе за дефектну децу у Вараждину, с правима чиновника исте положајне групе и периодске повишице. — (III Бр. 8437 од 9-11-1939 год.) Одлука Крајован С. Десанка, учитељица народне школе у Земуну, чиновник VIII положајне групе, за наставницу школе за дефектну децу у Земуну, с правима чиновника исте положајне групе; Миљковић Д. Ружица, учитељица народне школе у Белој Цркви, среза белоцркванског, бановине дунавске, чиновник IX положајне груп/г 1 периодске повишице, за наставницу школе за дефектну децу у Белој Цркви, среза белоцркванског, бановине дунавске, с правима чиновника исте положајне групе и периодске повишице; Миљковић С. Добрила, учитељица народне школе у Пожаревцу, среза пожаревачког, бановине дунавске, чиновник IX положајне групе 1 периодске повишице, за наставницу школе за дефектну децу у Пожаревцу, среза пожаревачког, бановине дунавске, с правима чиновника исте положајне групе и периодске повишице; Илић М. Јелица, учитељица народне школе у Новом Саду, чиновник IX положајне групе 2 периодске повишице, за наставницу школе за дефектну децу у Новом Саду, с правима чиновника исте положајне групе и периодске повишице; Глушић Матеја, учитељ народне школе у Глини, среза глинског, бановине савске, чиновник IX положајне групе 1 периодске повишице, за наставника школе за дефектну децу у Глини, среза глинског, бановине савске, с правица чиновника исте положајне групе и периодске повишице; Краљ Душан, учитељ народне школе у Глини, среза глинског, бановине савске, чиновник IX положајне групе 1 периодске повишице, за наставника школе за дефектну децу у Глини, среза глинског, бановине савске, с правима чиновника исте положајне групе и периодске повишице. — сви по молби. — (III Бр. 5914 од 1-111-1939 год.)

ПРЕВЕДЕНА У VI ПОЛОЖАЈНУ ГРУПУ Одлуком господина Минисгра просвете III Бр. 55519 од 31 октобра 1938 год., а на основу § 62 тач. 24 Финансијског закона за 1932/33 год. и § 94 тач. 6 Финансијског закона за 1937/38 годину, преведена је у VI положајну групу Молан Марија, наставница школе за дефектну децу у Марибору, срез Марибор леви брег, бановина дравска. Нова плата VI положајне групе припада именованој од 31 октобра 1938 године, а исплаћиваће јој се у смислу § 30 тачке 2 и § 263 Закона о чиновницима. Са овим унапређењем — превођењем сагласила се Г.члвна контрола под бр. 19566 од 22 фебруара 1939 године.

ЗАБАВИЉЕ ПРЕМЕШТ А ЈИ По молби О д л у к а Дулчић С. Зла1а, из Хвара, среза хварског, бановине приморске, у Сплит, бановине приморске, с правима чиновничког приправника;