Prosvetni glasnik

1236

Лросветни гласник

Дупликат слушалачких исправа (и то само уписница и легитимација) може се издати одмах чим молилац плати прописну таксу сходно Закону о таксама и докаже уверењем да је пријавио месној полицијској власти нестанак исправе и да га је објавио преко „Службених новина". Члан 83 V Сваки слушалац има право исписа са Економско-комерцијалне високе школе у Београду. Дужан је само поднети РектОрату молбу за испис, који ће му издату легитимацију одузети и поништити а исггас констатовати у уписници и првом уписном листу његовог досије-а.

IV Прелазна наређења Члан 84 Ова Уредба важи од школске 1939/40 године. Члан 85 Слушаоцима, који су по старој Уредби положили само испите из извесних предмета у првој или другој години, признају се ови испити. Овакви слушаоци настављају даље своје студије по новој Уредби. Члан 86 Уколико се између старог и новог наставног и испитног реда буду појавила неслагања, Професорски савет ће донети потребне . одлуке.

V Завршна наређења Члан 87 Ова Уредба ступа у живот и добија обавезну снагу даном обнародовања у „Службеним новинама". 28 октобра 1939 године Министар просвете Београд Б. Максимовић с. р. I Бр. 39959