Prosvetni glasnik

1242

Просветни гласник

карата по 2 комада, ако су на њима радила више од 3 лица, а по 5 комада, ако су радила до три лица.

Институтска издања могу се продавати и приватним лицима и установама.

Продаја публикација вршиће се у Институту или преко књижара, уз уобичајени књижарски рабат, по ценама које одређује директор Института водећи при томе рачуна о трошковима штампе и откупа.

Приходи Института од стручних обавештења, мишљења и обављених стручних послова трошиће се по одлуци директора и сагласности Комитета: за куповину специјалних лабораторијских апарата и инструмената, за научно испитивање материјала у нашим и страним лабораторијама, за специјална теренска геолошка испитивања рудишта угљених нафтоносних басена, уљаних шкриљаца, подземних вода и сл. Приходи од продатих публикација трошиће се за штампање институтских публикација, откуп научних радова и томе слично. Сви ови утрошци вршиће се према прописима Закона о државном рачуноводству.

Све уплате и исплате по овоме Правилнику вршиће се чековним путем преко текућег рачуна Геолошког института код Пошт^нске штедионице. Члан 13 Овај Правилник ступа на снагу када се обнародује у „Службеним новинама". 21 октобра 1939 године Министар просвете

Члан 9

Члан 10

Члан 11

Члан 12

Београд I Бр. 1369

Б. Максимовић с. р Министар финансија Д-р Шутеј С. р.