Ratnik

А 34 ЗВАНИЧНИ ДЕО

Затим пола сата одмора. Ручак и одмор.

По подне.

Настава од стране подофицира.

Први час, 1 сат. Екзерцир.

Други час, 1 сат. Стражарска служба.

Затим пола сата одмора. |

Трећи час, 1 сат. Нишанење и гимнастика.

Остали пет дана од 2 месеца употребиће се да рекрути избаце прописни број Фишека.

да сво време пукови команданти пре-

гледаће рекруте и уверавати се о њиховом успеху.

ПЛ. Занимање старих војника за време рекрутне школе.

Због малог броја војника и због честе гарнизоне службе, није могуће тачно определити часове занимању за време рекрутне школе, стари ће се војници обучавати:

1) Ове што је за рекруте прописано, још и двобој при борби с пушком. Ово ће се упражњавати обично по подне, а пре подне само онда, када рђаво време не буде дозвољавало да се упражњава пољска служба, гађање у нишан и дизање стрељачких ровова. Само стражарска служба упражњаваће се пре подне и то оног дана, када чета долази на стражу.

9) Пољској служби — овди је нарочито брига четни командира да своје старе војнике или бар већину њихову обуче у вођењу патроле и појединих десетина, а нижи чинови да командују при екзерциру бојним упражнењима појединим водовима, а водни официри и наредници четом. За ова упражнења употребиће се само кад год може, јутро, а ретко по подне.

8) Теоријска настава — држаће се обично по поднеа из онога свега што је за рекруте прописано, настава из пољске службе у целом њеном обиму у колико се десетара н редова. тиче, даље величина, састав у појединих родова оружја стајаће и народне војске.

4) Подизање стрељачки ровова. — Ово ће се упражњавати нарочито пре подне, а према околностима ин после подне, на-