Ratnik

ИЗВЕШЋА И РЕФЕРАТИ 69

15:54. у УПУЋЕЊЕ РЕКРУТА.

_ Према захтеваном броју рекрута за ст. војску, састављен је по наређењу госп. министра војног од 7. Марта тек. год. ФУ 2221. распоред, колико која окр. команда од рекрутованих задружних младића у сваком округу треба да да рекрута, и колико од њих треба у поједине родове оружја упутити. (Види преглед а,).

У више захтева, доцније је командант ст. војске тражио, да би се попуниле празнине, које“ су настале ослобођењем војника због песпособности, да се могу упутити још 112 рекрута, јер би тај број попунио потребан комплекат војске.

Тако дакле цело тражење рекрута износило је 4079.

__А да не би сви рекрути морали долазити у једно место, па одатле били по трупама распоређивани, командант ст. војске одредио је три комисије за примање рекрута и то: у Београду, Нишу и Ћуприји. Свака од ових комисија имала је у задаћи, да опредељени број рекрута од окружних команада прими; а означено је и време, кад рекрути имају у те гарнизоне приспети, тако:

Комисији у Београду требало је упутити 1980 рекрута, од којих имао је један део доћи 5. Априла ради попуне за Ши 1. батаљон, што је и учињено; а други, првих дана месеца Маја који суи приспели од 2.—7. Маја, тако, да је ова комисија до тог доба примила 1877 рекрута. Колико је која, окр. команда упутила рекрута овој комисији и како су по родовима оружја разређени, види се из овог прегледа. (Види преглед б,).

Комисија, која је одређена да прими рекруте у Ћуприји, примила их је онолико колико је било и одређено, као што се види из овог прегледа. (Види преглед ћ,).

Комисији у Нишу требало је упутити 1986 рекрута, а она је примила 2208.

(Ол ових додило је о Априла ________ 157 5 Маја“ _ __ - ~ [015 и ло конца Маја _ . - _ __ ___ 29 (веза | | 12208

Од ових примљених, комисијом је одма као неспособни ослобођено. „____ ___ [5] Дакле је свега ова комисија примила 0. . . 1982

рекрута и по родовима оружја распоредила.