Ratnik

310 НАУЧНИ И поуЧНИ ДЕО

Да би ову цељ постигао, он би имао да се развија код Шало Обњиа (Оћафеат Апропу) и јужно од Коенси (Сојасу) а одаслао би п оделења у ла Гранж о Боа и Ожи (Га Стапсе апх рој еђ Огу).

Гарда би имали да се помакне источно од Бел-Кроа, (Веђе Стојх), где би обравовала главну резерву читавој армији.

Резервна артилерија била би смештена код. Ноазевиља (Хојазеуше-а).

Коњички корпус дошао би на десно крило армије северно од Пиша (Рџсће) а имао би да чини осматрања. Е Панж-у, Понт а Шосиу (Рапсе-п Ропе а СОћатззу), према Глатињу (Сјабопу) и друмом који у Сарлуј (Заатјотз) води.

(ве ове спреме имале би да се изврше преко ноћ како би се са зором могао напад да изврши.

У 60, сах. у вече већ је био Монтоа-Фланвиљ (Мопбоу· Кјапу е) узет; други напад пруски који је З-ћа бритада била предузимала противу Ноазевиља, (Мојавеу е) десио се око 8У, сах. и још тада дакле постала је она празнина у пруском положају. Да је дакле одма по заувећу Фланвиља (Капуше-а) или бар око 9 сах. у вече било предузето осматрање са коњицом према Понт-а- оси, (Рот+ а Оћпеу), Пиш (Рсеће), Ожи и Ретонфеј (Ову п Вефопћау), онда би се до 107, сах. у вече већ у главном стану Базеновом код Ов. Жилија (56. Хаћеп) знало о постојећој празнини у пруском положају и најдаље до П сах. по поноћи могле би бити израђене заповести, које би корпусни команданти већ у 2 сах. по поноћи у рукама имали. До 8 сах. пошто би трупе до тог времена, — као што смо мало час захтевали — морале бити спремне за бој — имали би команданти корпусни довољно времена да своје заповести раздаду и тада би већ било могуће, да се нужна кретања одпочву. Разуме се по себи, да би све ово могло бити извршено до 4 сах. у јутру — нарочито у