Ratnik

ОПСАДА МЕЦА | - ЗНА

првој линији, — пошто су биле нужне само неке мале промене. -

Од пешадије, гарда би имала да учини најдужи пут и то од Шато Гримона (Сћафеа (тпполе) до источно од Бел-Кроа (ВеЏе-Сгојх), што свега износи око 4.000 кор. дакле 40 минута. Коњички кор имао би да прође 1, миљу и према томе дакле он би чело колоне стигао око 4 сах. код Ропсће-а. Из овога дакле види се, да би се напад могао одпочети пре сванућа. А густа матла, која је тога дана пала била, не само да би њихово кретање заклонила од непријатеља, него би још била врло корисна и за сам изненадни напад.

Напад пак имао би да се одпочне противу десног крила, надкрилујући га, +-ти и 6-ти кор спочетка требали би да воде овлашну борбу а пошто би већ д-ћи кор задобио земљишта (простора), тада би имали да одпочну сасвим енергично да дејствују.

Испаднели за руком да се непријатељ сузбије, онда одма 8-ћи кор и резервна артилерија марширају друмом у Аванси (Ауапсу), Вижи (У12у), Бетљевиљ (Веш ајуше), Медервис (Мефлегуј5ве), 4-ти кор и гарда преко Времи (Утешу) Антиљи (Ап Лу), Флеви (Ејеућ) а б-ти кор дуж р. Мозела преко Малроа-Е-Иланжа (Мајгоу-А у-ЈЛавге) ; сви пак у Тионвиљ (Шаопуше). Трен би имао да преко Автиља (Ап у) достигне средњу колону и овој се придружи. 6-ти корпус одваја сопствену заступницу а ком биновани кор, под командом ђенерала Фросара (Етовзата) и коњички кор образују заштиту на обема источним маршовим линијама.

У оном случају, ако неби било раније испало за руком, да се пруски мостови код Аржанса (Атсеапсу) и Хоконкурта (Нашсопсошт-а) поруше, онда би 6-ти кор. пошто би заузео Малроа-Шарли (Мајгоу-Сћату), имао залатак, да оба ова моста освоји и поруши а у сваком

|