Ratnik

ИЗВЕШЋА и РЕФЕРАТИ 247

на даљу употребу. Но пошто је, члан ове комисије Чедомиљ. А. Џоповић Изјавио, и о том комисију ову званичним актом уверио, да је одређен за комисара за варош Пожаревац при упису у радње и проценат, сходно закону о одужењу државног дуга, који се рад мора одма и без одлагања одпочети, даље да у школи у којој је управитељ наступају наскоро испити, и по томе да неможе даље учествовати у раду комисије ове, осим чак по Петрову-дану, докле мисли да ће с осталим званичним пословима готов бити, то је комисија ова на спрам тога одлучила, да с овим рад свој овде у Љубичеву закључи и продужи га у колико нуждно буде с осталим члановима у Београду, а 'ако потребан буде за даљи њен ради г. Чедомиљ А. Поповић, она ће та по Петрову-дану за онамо позвати, и с Њим Д0–вршити што потребно буде. — |

Седница 12. Јула 1879. год. У Београду.

Пошто је члан ове комисије г. Чедомиљ А. Поповић Л0шао у Београд и пријавио се председавајућем члану г, потпуковнику Хорстигу понудивши му своје садејство у горензложеном комисијиском раду, то је председавајући члан комисије сазвао данашњу седницу, у којој понова изнео на решење састав законског пројекта за састав и преображај државне ергеле.

Но како један члан комисије коњички мајор г. Алек. Си– моновић није овде, да би у комисијском раду учествовати могао, и при том чланови, који су овде, начелно су подељени у подједнаке две групе, о саставу државне ергеле “ надлежности под којим министром да ергела постоји, те се тако до комисијиског закључка неможе доћи, то чланови ове комисије налазе: да је рад њен у овом саставу лица немогућан, и по томе с овим седнице своје закључује, елаборат свог досадашњег рада подноси господину министру војном на надлежну употребу.

Председних комисије, ~ ; : артилеријски потипуковнић,

Павле Хорестиг е. р.

Чланови :

Чедомиљ А. Поповић с. р. Крета Петровић с. р. Алек. Симоновић с. р.

Ф. Бенђик с. р.