Ratnik

906 ЗВАНИЧНИ ДЕО

184.

Наредба да сву господу официре.

Сазнао сам, да неки од господе официра, при прелазу на војним мостовима, неће да слазе с кола, кад с овима путују, и ако постоји наредба, да путници сви, осим тешко 60лесних, морају туда да пређу пешице, па неки то не чине ни онда, кад их шиљбок опомене на пропис.

Поводом тога налазим за нужно, да препоручим свима официрима (без: разлике, да се и они од сад, при прелазу на војним бродовима, придржавају увек постојећих општих наредаба, јер се те и издају једино у интересу безотаснијег прелаза, путника, па што за све ове важи, мора и за њих без изузетка,

ФУ 10879. 8. Новембра, 1879. год. ___Београд.

Министар војни, потајковник,

Јов. Мишковић с. р.

Министарство војно. Фм. 10984. 185.

Свима командама и војним надлештвима,

По закону о војничкој дисциплини, који је заменут уредбом о тој дисциплини 15. Јуна 1875. год. оФицирима, који су за погрешке и мање кривице учињене у служби и ван службе, удаљавани од дужности на одређено време, одузимата је сабља, док год траје казна удалења. Такво је посматрање и распис министра војног од 31. Маја 1875. ФА 2581 усвоио. Но уредба о војничкој дисциплини изменила је дотадањи начин удаљавања, па је и проширила своје одредбе у том погледу, у које није ставила, да се оФициру удаљеном од звања, одузима сабља.