Ratnik

1014 НАУЧНИ и поучни део

Садањи млади бугарски официри, који испуњавају места субалтерни оФицира у бугарској војсци, питомци су импровизованог војеног курса, који је лане у лето, по налогу књаза, Дондукова, у логору код Пловдива устројен био у тој цељи, да се на брзу руку дође до најнужнијег броја Фронтових официра. На тај течај примати су младићи без строгог избора, који су само били пи-– смени и колико толико знали руски језик.

96. Сви остали официри у бугарској војсци и војној служби, почев од војног министра па закључно до четног командира, узети су из официра руске војске по добровољном контракту. Ти се официри ползују нарочитим повластицама док су у бугарској војној служби; имају млого веће плате и додатке, и осигурана места. у Русији на случај повратка у домовину.

Даље унапређење у официрским чиновима.

37. Оицири се унапређују у следеће чинове књажевим указом, а по предлогу дотичних команданта преко војног министра : 1. На упражњена места у сљедујућем чину. #. По годинама службе у једном чину проведеним, и 3. За ванредна одликовања по избору књажевом, но опет на упражњена места и по предлогу надлежних команданата. За редовно производство у следећи чин нужно је да официр прослужи најмање : У чину прапорчика ! год. >» подпоручика поручика и капетана [. класе по 2 год. >» » капетана |. кл. 3 год. > > мајора и подпуковника 5 год. » >» пуковника 10 год. 38. Свега у бугарској војсци може да буде 600 официра и то по чиновима овако и оволико:

Генерала 2 Џуковника 5 Џ-пуковника 25

Мајора 45.