Ratnik

НОВИ РУСКИ ЛАФЕТ И МУНИЦИОНА КОЛА 935

На средини овог клина лежи каучуковити цилиндар | — (пугер), који је помоћу подметуте дашчице и увртке са влинчићем осигуран да не падне.

Усљед ове направе сваки удар, који се од “приопшти осовини, непреноси се непосредно на По : јер у моменту удара осовина навише измакне и компр мира на њој обешени пуфер и овај тек улар даље спроводи.

Предњачни сандук скоро упола је толико велики као сандук на задњаку. Први је подељен рамом а у 1. хоризонтална дела, а рамом ф образоване су две поле: лева, и десна. Сваки од овако образованих четири дела, 1: љен је ниским гвозденим ребрима на три преграде. сваку преграду доњег ката долази по један чанлу и са зрнима у које стаје код 4 % 5, а код 9 '% по 8 зрна; У. преграде пак горњег ката стаје по једна кожна кеса са» Фитецима 4 '% или 9 '% топа. На задњем делу сандука направљена су двокрилна врата.

Сандук на задњаку подељен је једним хоризонталним и двома једно на друго управно стојећим вертикалним рамовима у 8 оделења, од којих свако гвозденим ребрима подељено је у 8 преграде. У доњем кату опет се смештају сандучићи са зрнима, а у горњим кожне кесе са Фишецима. На сандуку задњака налазе се двоја, врата, с преда и сазади, која се око шарнира наниже отварају. Како задњачки тако и предњачни сандук са три стране снабдевени су са наслонима.

Напред на предњачким третерима, намештен је гвоздени јармак са кукама за ждрепчанике, Између јармака, и предњачног сандука на истим трегерима, налази се санАуче за прибор. Са зади наоди се предњачни клин. На предњем делу задњачког трегера, наоди се око за, намештање на предњачни клин.

Предњаку лринадлеже два одвоза. У мувиционим колима смештају се 90 врна 464, од којих долаве 90