Seljanka

13.

љанке“ да су се многе моје другарице удале, удала се Мара, Олга и Смиља. Смиља ми је писала кад су удала, и ја сам јој од срца честитала. А Хида нема никако да пише, незнам шта је са њом. Сада је и за мушкарце отворена тамо школа · за домаћине, из нашег краја има тамо из села Босиљево, био је сабор у том селу, па сам била код мога стрица у госте, затим је дошла његова мајка па ме за све пита како је тамо. и кад сам јој све лепо објаснилг, она каже до сад сам бринула, а сад нећу више да бринем. Поздравите све миле друг“ гарице. Љуби Вам руку Комненија Васиљевић.

Лапље — Приштина, 30-УП 1938 год.

Драга и мила госпођице,

Одавно сам Вам писала једно дугачко писмо, али ме: чуди да ми иисте одговорили. Овим писмом хоћу да Вам се похвалим да смо направили нову кућу на два спрата, три собе горе, а три доле, по мојој жељи и сад ће да се живи како нам је г. доктор саветовао! Сад драга г-ђице да дођете и видите како је у реду, ја бих желела да дођете на сестриву свадбу. Како су ове године наше Косовке, да ли су боље од. нас. Моји Вас укућани много и много поздрављају, а највише ваша Дара Драговић.

Вери Гозић, Браћевци — Цариброд

Примила сам драга моја Веро твоје писмо и слику твоје“ целе породице, хвала ти, слика ми се допада, јер сте сви у народној ношњи. Твој брат био је скоро код нас у школиин предао ми је твоје писмо. Да знаш како се обрадује кад добијем од наших ученица макад и неколако речи, само да знам. да сте добро. Као што видиш удаје се једна по једна, када. ћеш ти да ме изненадиш»

Поздрави све твоје, а тебе грли увек твоја 1 Стојанки Смиљковић, Старо село — Тетово

Шта то моје Стојанче ћути, па ни абера за нас овамо.. Пиши да ли примаш уредно лист. Све твоје и тебе срдачнопоздравља ДМ.