Seljanka
12
НАША КУХИЊА ПЕН НЕ НИНЕ
Папринаш са ниселим нупусом
У земљану шерну метни једну кашику масти да се загреје, спусти у маст 4-5 главица црног лука исесеног на ребарца, кад је лукац пожутео спусти пола киле на коцке исечено свињско месо и пола киле младе говеђине опет на коцке исечено, сад нека се то пржи, сад метни пола кашичице алеве паприке, мало ситног бибера и спусти једну килу купуса рибанца или исечену главицу купуса на резанце најтање, доли сад шољу топле воде и на тихој ватри нека бућка једно два сата. Кад сипаш у чинију метни горе мало
слатког кајмака или повлаке.
Тесто за болеснике (лано)
Умути добро 6 жуманаца са 6 кашика шећера. сад додај 4 кашике белог брашна умути добро и напослетку додај пену од 6 беланаца, са пеном овлаш помешај тесто. Намажи тепсију и изручи тесто, метни да се пече, овде треба јача ватра. Кад се испече остави да се охлади, исеци сад на кришке, набоди сваку кришку на виљушку и пеци на жару, ако немаш штедњак. А ако имаш штедњак све кришке метни у тепсију и нека порумене у пећици.
НАША ПОШТА
Од наше драге Милице дошла је прва депеша којом изјављује своју тугу за нашим великим добротворем.
Трагичну смрт Њ. Величанства нашег дичног Краља Александра Ујединитеља за којим дубоко жалим и оплакујем кличући живео наш млади Краљ Петар други. =:
Ваша ученица Милица Томашевић