Seljanka

18: НАША ПОШТА

Депеша која је послата Њ. В. Краљици.

Беном Величансшву Југословенској Краљици Марији.

Домаћинска школа Краљева Фонда са највећим болом оплакује свог великог Краља, и подноси својој Племенитој Владарки најсрдачније саучешће у највећој несрећи која је задесила Краљевски дом џ сав Југословенски народ.

Даринка Лацковићева Управ. домаћ. школе Краљева Фонда.

Бисаг — Загреб. Драга моја Госпођице.

У овом ташком часу кад смо сви завијени тугом и сузом, хитам да Вама као претставници једног кутића његовог доброг срца, Домаћичке школе у Каменици изразим дубоку жалост. — Поносна сам сада више него икад да сам могла и ја бити питомица — учитељици тога дома, па ћу још више причата дјеци у школи, колико је бриге наш добри Краљ водио о узгоју сељанке.

Његова љубав за народ изражавали се преко Вас драга Госпођице на нас учитељице и дала нам побуде да почнемо. од првих разреда основ. школи усађивати дјеци будућим мајкама и Ен Његове последњн ријечи да „Чувају Југославију. |

У Бебек тузи са мојим ђацима љуби вам руке ваша. захвална.

Власта

Поздрави захвални из Дрења — Славонија.

Драга и мила госпођице, ево вам се јављам ја као Аничина мама са поздравом и захвалом коју сам требала већ. одавно одаслати, али сам увјек мислила да ћу вас и ја походити, али ми није било могућејда вам се усмено захвалим. на вашој доброти. Која сте тако добри били да сте и наше дијете Аницу примили у ту добру школу и коју сте ви као њена добра мајка на све добро учили, чували и бранили од.