Seljanka

п

"баба Буда задобиле су врло тешке опекотине по целом телу. : ј

· Јевра је уочи тог дана обијала конопље. Увече“ је тежину унела у спаваћу собу, да би се мало угрејала како би сутрадан са снајом могла да је прерађује. Сви укућани поранили· су следећег јутра и свако је отишао на свој посао. У соби је остала у колевци мала Драгослава и у кревету стара баба Буда. Како је у шпорету горела ватра, наједном се отргла једна варница и пала на тежину, која се грејала око пећи. Тежина је зачас планула. Баба Буда, која је врло стара,. није могла да устане и угаси тежину него је из свег гласа почела да дозива у помоћ.

Убрзо је у собу утрчала Јевра и одмах покушала. да одвоји запаљену тежину и да је избаци напоље. Али на њену несрећу откинула се жица, на којој се тежина сушила, и обавила јој се око врата. Тако је наједном јадна жена била обавијена густим пламеном и личила је на праву буктињу. На њено запомагање. притрчали су у помоћ неки суседи и угасили ватру.

__Али несрећа је већ била ту. Мала Драгослава, која се налазила у колевци, задобила је опекотине по. целом телу. Она је после краћег времена умрла у најстрашнијим мукама. Баба Буда сва је опечена по лицу и рукама, а несрећна Јевра задобила је врло тешке опекотине по целом телу. Два лекара одмах су позвана у помоћ. Они су пострадалима указали помоћ, али нема изгледа да ће Јевра остати у животу и њена смрт очекује се сваког часа. >

Отац са својим гостима из шале отровао ранијом своју петогодишњу ћерчицу _

| Крагујевац, 31 децембар.

Мало весеља приредио је код своје куће, у селу Реснику, земљорадник Љубомир Степановић. Дуго у нос Степановић је са неколико својих пријатеља грејао ракију. Његова петогодишња кћи Живадинка ишла: