Seljanka

13

ступила у брак, сада вам се јављам као млада и као нова домаћица, сада ми увек падају на памет ваши сретни савјети, и сећам се сретних данау школи како смо проводили са другарицама из целе наше Југославије. Да ли ће икада доћи онај вакат да ја вас видим мојим очима, да се састанемо и поразговарамо. Увек се сећам г. доктора и његових савјета који ће ми бити у целом животу корисни. Драга г-це баш ми је за чудо зашто нисам добила овог мјесеца „Сељанку“ па вас лијепо молим да ми пошљете да имам све бројеве. Шаљем вам слику моју и мога младожење. Редовно ми пишу Владимирка и Мара. Писала сам г. доктору па ми није отписао па ми је то зачудо да се није наљутио, баш га упитајте. Драга г це много сам захвална Њ В Краљу што ми имамо ову школу и сву господу из фонда поздрављам и њима се захваљујем и свима вама у школи захваљујем што сте нам дали знања која за нас много вреде. Сада вам љуби руку поздравља вас мој муж ваша Роса Мандић-Андријашевић

Роса Мандић и њен младожења.

Сада ово мало мојим непознатим другарицама. Драге моје непознате другарице знам да вам је било много тешко када сте дошли у нашу сретну школу, јер док сте се навикли било је и плача. · Сада сте се обикле и само добро слушајте наставнице то ће вам бити од велике користи, тек кад се вратите кућама онда ће те тек видети колико вам све то вреди.

Сада ће те добити 10 нових учитељица које ће бити ту на течају, слушајте лијепо и њих, и све их поздравите као и г. доктора, госпођу и секу.

Сад збогом миле моје сестре. Роса Мандић—Андријашевић.