Školski list

112

„0 1ване да мои мили брате „Нерођени као и рођени! „Немои тако Кнезу казивати, „брт. ће намг се Кнеже забринути, „И сва ће се воиска поидашити , „Већт. овако нашемт. Кнезу кажи: „Има доста воиске у Турака , „Алт. с' можемо с' нБима удариги „И ласно ихг придобит' можемо; „бра ние воиска одг мегдана „Већг сзе старе оџе и ауие, «Ванатлие и младе ћарџиз „Кои бон ни видили ниеу, „Истомђ н јшли да се лебомт. ране.

џж ВлагороднБШ г. Ђорђе Маноиловићг адвокатг у Вршцу, осимђ оногђ ирилога одђ 10 ф . а. вр. на „ фондђ Школскога Листа, (као што се у 38. бр. Србск. Дневника и 39. бр. Школск. Листа одђ 1860. год. видити може,) изволио е послати предплату за сиромашне обштине Ватинску и Суботичку у Ванату, да имт. се шилЂ у напредакт. ПЈколскји Листђ , за нвихове школе. — Мб1 му на нТ.говомђ благородномт. дЂлу свесрдно захвалмемо, и нћгово родолибје лредЂ светомЂ обелоданити за достоино налазимо. Дао бБ1 Богђ да се овакви родолгобци одђ дана на данЂ множе. Уредн. Шк. Листа.

0 г л а с % 0 вб 1 хђ дана изишао е изђ Кп1скопске тЈпограФхе у Ковомђ Саду „ОсмогласникЂ", и може се добмти у истои типограФШ везанЂ »о 60 новчића. Мб1 га препоручуемо свима православнима обштинама, особБ1то учителБИма, певцима, слушателБима богословје и препарандје. У. ш. л.

Издае Етскопска кнБигопечатнн у Новомђ Саду.