Školski list

16

У КишФалуби: г. Петар Берић, изучио основну школу и препарандиш. Проглашен да е способан за учителн на основноВ школи с препоруком ал за будимску дивцезу. Тражпли су још : Добрем Хорк»т н Боголгоб Топенарски. Одобрено од кр. наместн, бр. 82471. (Продужи ће )

0 Б Л В А. На захтеван'6 с' више страна дао сам иечатати друго изданЂ кнкиге: „Б и б л и ч н е П о в 4 с т и Н о в о г а 3 а в 4 т а у библичнии речма." Кнвига е ова већ готова, и износи 185 отраница', а може се добити код мене за 36 новчића а. вр. Уз' книгу е додат указателв ио коме се могу наћи неделвна и празднична ЕвангелЈн и апостоли, што се у кнбизи находе; с' тога се ова кнБига не само за учен$ Библичне Пов-Бстнице, него и за толкован^ ЕвангелЈн и Апостола' употребигн може. Благодарећи нвно господп народним учителБима, кон сусе иостарали, те е прво издан& ове кнкиге у 2000 прим^рака за два месбца, и то само у 60 србскпх места разпродато; умол.чвам све родолгобе, да ову кнБигу дечшм родптелБима, и осталим жителБима у своме м^зету ионуде, и да их на предплату позову. У знак благодарности мое датћу свакоме Господину скупителго на првих шест предплатника' седму кнБигу а после сваку еданаисту на дар. Когод ми за 25 предплатника на ову кнвигу новце послао буде добитће осим тога шшт на дар : „Мисли о уређенго црквено-просв^тних Отношаа' Срба у Аустрш." Новцн молим да ми се унапред у плаћеном писму пошлго, а н ћу кнБиге одма одправити. У ре д ник. 0 Г Л А С. Код уредничства овога листа има 10ш неколико подпуних бровва школскога листа од год. 1864, и могу се добити по 1 Фр. А, в.

ЦјСЗГ Уз оваЈЈ броМ шил4 се и бров 6 од 1865 године, кои се у свое време због одсудства уредниковог у званичноме изсланству разаслати ние могао, и тим се поднамируе прва четврт свима ланвским предплатницима. Издае и уређуе Никола ђ. Вукићевић.

Брзотиском Андрие Вагнера и друга.