Školski list

112

НАГРАДОНОСНА ДЕЛА. Мишстарсгво унутрашншх дела у Виртеибершкои издало в награду од 220 *. за кнћижицу о Формацикаа н таванима зеил^, како се у кои пределу по ВиртембершкоВ налазе, еа описом свих корнстних фосилил и врсги зеил^ћ у нБима и у каквом одношаго ове стое преиа расадииа и усевима , и како би се на8користнив за землБоделство употребити могле. Кнвижица од 5 жл 6 табака мора бити просто и рааумлБиво написана, да се може н у основним и малим землБоделБским школицама употребити.

УЧИТЕЛБСКИ РАЛ. Оваи е код наших Антипода у Новов Селандии. Онде у провинции Аукланду добие свакн учителБ, како пет, само пет година учигелБске службе наврши, 80 готара земл^ на дар, а 40 готара добие сваки одиа чии онамо дође. Окром тога изнесе школарина, ком од деце покупи на 500 Фр. ср. годишнб; а исто толико додав Још правителБСтво сваке године свакоме као уздар 1 ! на труд.

Лвна Коресиоиденцил. Преч. Г. Д. М пароху у М — Огледало ХристЈанске добродетелБи добити се може код кнБижара Самуила Шена у Сомбору. — Ви сте послали 2 Фор, 60 нов. с' тога вам се шалго уз Школ. Лист два Принтела. Ово тако мора остати до мессца Јулин, ер иначе се забуна у рачуну прави. Ч. г. С. Н. местнои Школ. Директору у Калазу. — Почем сте пет бровва Школ. Листа и два броа Приатела примили, а 6. броб Листа повратили, то изволите за прву четврт припадагоћу предплату од бдне *ор. а. вр. послати, пак вам се по желБИ вашои Лист у будуће шилати неће.

0 Г Л А С. Код уредништва овога листа иоже се добити „Школски Лвст за годину 1865. (6 броева Листа. 2 Додатка наслов и садржаи) за 56. н. а. вр; — ДалЂ Школски Лист год. 1864 (подпун састои се из 18 броева) за 1 Фр ; а Школски Лист од 1862 састоећи се из 36 броева за 1 Фр. 60. н. Ко само од прошле године Лист потребовао буде, томе ће уредништво ово послати га у завитку, као и овогодишнби Шк. Лист, иначе мораће саи поштарину платити. Новци што се уредништву овом од обштина и приватних лица шалго, молим да се у плаћеном писиу доставлнго.

Издае и уређуе Никола ђ. Вукићевић.

Брзотиском Андрив Вагнера и други.