Školski list

п небв огрегаали о свету н узвишену дужност, кош смо ма се узели, да се учиио и учимо друге. А кад свету докажемо, да е предмет, коме ми служимо, прво и наивеће благо нбгово, онда ћемо као служителБи првог добра народн&г узвисити и сами себе и праведно изчекивати лецшу награду и болки одзив од оних коима служимо." У првом брого Пзстира налазе се ови чланци: Ј вод под насловом "Ј" 6о иллд Отцд и О шма и сбат Д го ! Д^л. РазмишлннЗј 0 триличном Богу. СДогматичпа поука). Нова годииа. 1ован Крестителв Предтеча Христов. Мисли о свештенстиу. Некролози. Цена е годишнн Пастиру 6 Фр. а. вр. Радугоћи се што се како у Пастпру, тако и у Беседи и Духорном Зборнику, започела духовна наша журналистика препоручуемо читателћима нашим да ову, народу нашем, кои зреле духовне рапе наивише потребуе, омилити постараго се. * Осим тога изилази у Загребу од Нове Године „С л а в н н с к и 10 г"забавио поучна кнвигау XII свезака; I. свезка са сликама. Издае и уређуе ^УРО Кларић у ГорнЂм Карловцу. Кнвига е ова удешена заХрвате, Србе и Словенце, с тога суичлаици у нбо К едни с кирилицом а други с латиницом и међу овима неки на словенском наречаго Садржаи прве свезке е оваВ : 81аујапзк! ји§- (песма) Кте1 (роман). Махаил Милош Обреновић III. Кннз србски са слаком. Србил од Косовске битке па до данас од Милорада Вукнћа. Јозјр Јигај 81гозшајег Сса сликом славног овог мецената гогославенског) Ве1о1азка СПлавокоса, изворна новелица у словенском наречаго). Ог. Јапег В1е1\уе15 животопис са сликом. ТгојеЈгнса СМелодрама од ђ Кларића). Долазак Хрвата у данашнго нашу домовину, Сса сликом). Супруга несретника Спочетак). Слике из гогославанског народа. I. Хрватске ношн4 оа сликом. — Ум-бтне и Народне песме. — Разглед по гогославш, путо и землописне цртице са три слике од коих прва представлн Горнви Карловац, друга Дубовац град, а трећа првн Хрватски млин чиграми на Корани. Цена в 50 новчића од свезке. Дакле на целу годину 6 Фр. Ово домородно подузеће топло препоручуемо и нашем читагоћем свету, да га подпомогие, у место што е досад на туђа ововрстна дела драге новце разсипао.

Због тога што смо изчекпвали на уписнике, Лист се ова& тек 24. Гануара разасласти могао. — Дужаике наше од 1866 и 1867. године, кои досада платила нису, опомин&мо, да нам се већ еданпут отдуже.

Лист оваК излази двапут месечно. Цена е на целу год. три Форинта, а на по год. \ Фор. 50 нв. Издае и уређуе Ннкола ђ. Вукићевић.

Тискано код Лндрие Вагнера.