Školski list

- 48

НОВЕ К&ИГЕ. Честитке о новој години, имен-дану и разним другим пригодама у прози и стиховима удешене за децу и одраслу младеж. Израдио по Ото Милеру М. П. Н. Издан>е српске књижаре браће М. Ноновића у Новоме Саду 1883. 8° с. 137. Цена 50 н. Дела Ђуре Јакшића књига IV. Приповетке. У Београду. У краљевско-српској држ. штампарији 1883. 8° с. 195. Цена динар и ио.

ПРОМЕНЕ У ШШСТВУ. Учитрљ у личко-оточком окружју Симо Чутурило и Милан Пејновић унанређени су из 4. у 3., аравн. уч. Дане Вуковојац из 3. у 2. платни разред Учитељ у Павловцп Мита НешковиК изабран је за учитеља у В. Бечкереку. Богдан Поповић постављен је деФинитивно за учитеља у Томашевцу.

УШЖ&ЕНА УЧИТЕША МЕСТА. — Тражи се учитељ у Срп. Неузини. Плата 50® ф. и стан. Рок до конца ч>ебр. Молбенице цркв. шк. општини.

ЈАВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА. Г. Д. Г. Чланак „Будимо више за народ него итд." изишао је у броју 18. и 19. од прошле године под другим насловом ; прекројен чланак стигао је касно, кад је већ први био спреман за штампу. „0 васпиташу'' је слаба радња, а ми смо на жалост преоптерећени пословима, да нам је не могуће да много пилимо. Милији би нам били кратки извештаји о стању школа и народа уонште у томе крају. — Г. Г. М. у Сентомаш. Лист Вам се тамо уредно шаље. Прва два броја посласмо ноново. Распитајте се на тамошњој пошти, — Г. С. П. ирипр. у ман. Раковцу. Примили смо 1 ф као претилату до краја августа. — Школа у Кузмину. Послата 1 ф . 50 н. примљена као претплата за по године; ако желите до краја године, онда молимо да и другу половину намирите. — Г. М. С. К. Чланке из историје педагогије примисмо. Добри су и уКи ће Награда се одређује истом на крају године.

Уф" Још се могу добити сви бројеви „Школскога листа" од ове године. Молимо све његове пријатеље, да се заузму, да се лист што више распростре. То је у толико нужније, што му се од неког доба стављају на пут различите сметње са страна, које сад још не можемо ближе да обележимо. И учитељи у Србији могли би бар угледа ради да поклоне мало пажње овоме листу; за сада одлазе тамо скоро сами безплатни иримерци. Још имамо потпуних екземплара од г. 1882. и 1881., које обе дајемо за 3 ф . а. вр. (8 динара). Издаје и уређује : НИКОЛА Ћ. ВУКИЂЕВИЋ.

Штампа Ф. Битермаа.